Pompoenchutney

1 uur
Saus

Serveer deze pompoenchutney met feestelijke stoverij en knolselderfrietjes of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix en prei.

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • pompoen 1000 g
  • olijfolie * 2 el
  • gele uien 1 stuks
  • knoflookpasta 3 tl
  • chilipeper 1 stuks
  • verse gember 50 g
  • gemalen korianderzaad 1 tl
  • mosterdzaad 1 tl
  • fruitazijn 200 ml
  • water 100 ml
  • steranijs 1 stuks
  • kaneel * 1 tl
  • zout 1 el
  • rietsuiker * 4 el

Aan de slag

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de ui, snijd hem in maantjes.

  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui in de olie en voeg de versnipperde knoflook toe. Voeg de verse chilipeper en gember toe, net als het mosterd- en korianderzaad.

  3. Giet er vervolgens de azijn en het water bij. Voeg de kaneel en de steranijs toe, kruid met zout en voeg de suiker toe.

  4. Laat ondertussen de pompoen op een zacht vuur gaar worden. Roer af en toe om aanbakken te vermijden. Wordt de chutney te snel droog, voeg dan een scheutje water toe.

  5. Doe de gegaarde pompoen bij het mengsel van ui, look, chilipeper en gember. Roer om tot een smeuïg mengsel.

  6. Serveer deze pompoenchutney met feestelijke stoverij en knolselderfrietjes of met een gegratineerde ovenschotel van aardappelschijfjes, Worldmix en prei.

  7. Anti-wegwerp-TIP: snijd de schil van de pompoen in heel fijne reepjes en bak ze krokant in olijfolie. Dep af met keukenpapier en bestrooi met zout en geroosterd sesamzaad. Ideaal als ‘krokantje’ bij de salade.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief