Quinoa-ontbijt
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- melk 500 ml
- kaneel 0.5 tl
- mascobadorietsuiker * 2 el
- quinoa * 200 g
- boter 1 el
- water 2 el
- appel 1 stuks
Aan de slag
-
Breng de (soya)melk op een zacht vuurtje aan de kook en kook de quinoa voor 20 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet opzij.
-
Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Snij de appel in partjes en bak deze tot ze zacht zijn.
-
Voeg het water, de mascobado rietsuiker en de kaneel toe en meng.
-
Laat nog even verder koken tot het mengsel indikt.
-
Verdeel de quinoa over 4 kommetjes en serveer met de gebakken appeltjes en eventueel nog extra rietsuiker.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.