Quinoa Trifle
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- quinoa * 125 g
- kokosmelk * 250 ml
- minipapaja's 450 g
- mascarpone 500 g
- rietsuiker * 20 g
- amazonenoten * 100 g
- olijfolie * 10 ml
Aan de slag
-
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in melk in plaats van water. Voeg eventueel wat rietsuiker toe naar smaak.
-
Laat de quinoa afkoelen. Snij de papaja’s in kleine reepjes.
-
Klop de mascarpone luchtig met wat rietsuiker.
-
Hak de amazonenoten fijn, bestrooi ze met rietsuiker en olijfolie en laat ze karamelliseren onder de grill van de oven.
-
Maak in kleine potjes laagjes met afwisselend quinoa, reepjes papaja en mascarpone. Herhaal twee à drie keer.
-
Werk af met de gegrilde amazonenoten en eventueel een blaadje munt. Smullen maar!
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.