Rijstpap van kokosmelk met amandelnootjes

Rijstpap van kokosmelk met amandelnootjes Oxfam recept
30 minuten
Dessert
Snack

Een klassieker, maar dan op fairtrade-wijze!

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Aan de slag

  1. Pers de halve citroen.

  2. Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker, de rijst en het citroensap en laat dit mengsel 20 minuten zachtjes koken. Wees intussen waakzaam en roer af en toe.

  3. Controleer of de rijst goed gaar is, zet het deksel op de pan en laat de pap afkoelen.

  4. Hak intussen de amandelnoten. Rooster ze in een droge pan, strooi er de rietsuiker over, roer goed en neem de pan van het vuur zodra de suiker karamelliseert.

  5. Serveer de rijstpap bestrooid met amandelnootjes.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief