Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Rode ui-taartjes

schedule15 minuten (+ 20 minuten in de oven)
restaurant_menuBijgerecht | Hapje | Voorgerecht

Deze rode ui-taartjes van bladerdeeg met humus zijn een hartig hapje. Ze staan mooi op je feesttafel!

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

6 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Meng de agavesiroop, witte balsamicoazijn en 2 el van de olijfolie. Blend de kikkererwten, sesampasta, de rest van de olijfolie, zeezoutmix en citroensap tot een smeuïge hummus.

  2. Snij het bladerdeeg in vierkantjes en besmeer die met een laag hummus. Beleg met rode ui en besprenkel met het agave-balsamicosausje.

  3. Bak 20 min. in de op 180°C voorverwarmde oven.

Oxfam-ingrediënten