Rumpunch met aardbeien en basilicum

schedule10 minuten
restaurant_menuCocktail | Vegan | Vegetarisch

Alle ingrediënten

2 personen +
  • 3-jarige rum * 125 ml
  • rietsuiker * 130 g
  • water 150 ml
  • basilicum 75 g
  • aardbeien 8 stuks
  • citroen 1 stuk
  • ijsblokjes 3 stuks
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maak een suikersiroop met de rietsuiker en het water: verwarm het water op een medium vuur en laat de suiker langzaam oplossen in het water.

  2. Zet het vuur af, voeg de basilicum toe (hou 8 blaadjes apart voor de volgende stap) en laat 10 minuten trekken. Zeef de siroop.

  3. Snij de helft van de aardbeien in stukjes en verdeel over de glazen, samen met de 8 basilicumblaadjes. Plet ze met een stamper.

  4. Doe 75 ml van de suikersiroop, het citroensap en de rum samen in een cocktailshaker (of in een schone confituurpot) en schud een paar keer. Tip: de resterende suikersiroop kan je een paar dagen bewaren in de koelkast.

  5. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en overgiet met de rummix. Decoreer met de andere helft van de aardbeien.

Oxfam-ingrediënten