Rumpunch met aardbeien en basilicum
Alle ingrediënten
‒ Voor 2 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- 3-jarige rum * 125 ml
- rietsuiker * 130 g
- water 150 ml
- basilicum 75 g
- aardbeien 8 stuks
- citroen 1 stuks
- ijsblokjes 3 stuks
Aan de slag
-
Maak een suikersiroop met de rietsuiker en het water: verwarm het water op een medium vuur en laat de suiker langzaam oplossen in het water. Zet het vuur af, voeg de basilicum toe (hou 8 basilicum blaadjes apart voor stap 2) en laat 10 minuten trekken. Zeef de siroop.
-
Snij 4 aardbeien in stukjes en verdeel over 2 glazen, samen met de 8 basilicumblaadjes. Plet ze met een stamper.
-
Doe 75 ml van de suikersioop, het citroensap en de rum samen in een cocktailshaker (of in een schone confituurpot) en schud een paar keer.
-
Doe de ijsblokjes in de glazen en overgiet met de rummix. Decoreer met de overblijvende aardbeien.
(de resterende suikersiroop kan je een paar dagen bewaren in de koelkast).
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2021. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.