Rumpunch met aardbeien en basilicum

Rumpunch met aardbeien en basilicum Oxfam recept
10 minuten
Cocktail

Alle ingrediënten

Voor 2 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maak een suikersiroop met de rietsuiker en het water: verwarm het water op een medium vuur en laat de suiker langzaam oplossen in het water. Zet het vuur af, voeg de basilicum toe (hou 8 basilicum blaadjes apart voor stap 2) en laat 10 minuten trekken. Zeef de siroop.

  2. Snij 4 aardbeien in stukjes en verdeel over 2 glazen, samen met  de 8 basilicumblaadjes. Plet ze met een stamper.

  3. Doe 75 ml van de suikersioop, het citroensap en de rum samen in een cocktailshaker (of in een schone confituurpot) en schud een paar keer.

  4. Doe de ijsblokjes in de glazen en overgiet met de rummix. Decoreer met de overblijvende aardbeien.

     

    (de resterende suikersiroop kan je een paar dagen bewaren in de koelkast).

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief