Tempura van seizoensgroenten met JUSTE-bierbeslag

Tempura van sizoensgroenten met JUSTE-bierbeslag
1 uur

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • bloem 150 g
  • eieren 2 stuks
  • olijfolie * 3 el
  • lente-uitjes 1 stuks
  • verse gember 1 stuks
  • sojasaus * 2 el
  • water 8 el
  • chilipeper 1 stuks
  • blond bier * 150 ml
  • groentenrestjes 1 bussels

Aan de slag

  1. Zeef 150g bloem en voeg er een snuifje zout aan toe. Scheid 2 eieren en meng de dooiers onder de bloem, voeg langzaam een half flesje JUSTE en 2 tot 3 el olie toe. Meng deze ingrediënten tot een glad deeg. Dek goed af met folie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur (belangrijk!).

  2. Maak ondertussen de dipsaus: snipper een lente-ui en een chilipepertje (zonder zaadlijsten en zaadjes). Rasp 1 cm verse gember. Meng met 2 el sojasaus en 8 el water.

  3. Klop na 50 minuten de eiwitten goed stijf en meng ze onder het tempurabeslag, net voor je het gebruikt. Verwarm de frituurpan op 160 à 180 °C.

  4. Dompel groenterestjes (bv. wortelsticks, bloemkoolroosjes, schijfjes aubergine of courgette) onder in het beslag. Frituur telkens een kleine hoeveelheid in de frituurpan. Leg de groenten één voor één in de hete olie en let erop dat ze niet aan elkaar gaan kleven. Haal de groenten met een schuimspaan uit de olie als het deeg een goudgele kleur heeft. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de frisse dipsaus.

Tips

  1. Serveer de rest van dat frisse JUSTE-biertje erbij!

  2. Heb je nog tempura over? Neem ze de dag nadien mee als lunch, ook koud zijn ze lekker!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief