Toastjes met cashewcrème en gemarineerde wortel

Toastjes Met Cashewcrème En Gemarineerde Wortel
Toast Met Cashewcrème En Gemarineerde Wortel
15min + 4u marineren
Hapje

Start je fair feest met verrassende toastjes van sesamcrackers. Combineer met een glaasje BIO Ecologica torrentès brut schuimwijn uit Argentinië.

Alle ingrediënten

Voor 6 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Aan de slag

  1. Minstens 4 u. op voorhand: gemarineerde wortelen

    Laat de cashewnoten weken in een kommetje water. Snij de wortelen met een dunschiller in slierten.

    Meng alle marinade-ingrediënten: 1 el sojasaus, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el ‘liquid smoke’ (of Smoked Shoyu van Lima), 3 el fijngesneden dille en 1 el agavesiroop.

    Laat de wortelen marineren.

  2. 2 u. op voorhand: gepekelde rode ui

    Snijd de 2 rode uien in fijne schijfjes en doe ze in een bokaal. Meng de 180 ml appelazijn (of andere fruitazijn) met 2 tl suiker en 2 tl zout (zonder jodium) en giet het mengsel over de rode uien. Zet weg in de koelkast.

  3. Cashewcrème

    Mix 100 g cashewnoten, 2 el citroensap, 2 el water en
    1 tl mierikswortel voor de cashewcrème. Voeg wat extra water toe als je de crème smeuïger wil. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  4. Serveren

    Smeer een laagje cashewcrème op de sesamcrackers. Leg er een sliert gemarineerde wortel op. Werk af met kappertjes, gepekelde rode ui, een toets bieslook (alternatief: dille).

  5. Wijntip van onze expert Wim Melis

    BIO Ecologica torrentès brut schuimwijn uit Argentinië
    75 cl, €11,95

    Oxfam Fair Trade 20416 Oxfam product

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief