Mich Baron
Chef achter het recept

Tomatengalette met balsamico

schedule30 minuten
restaurant_menuBijgerecht | Snack | Vegetarisch | Voorgerecht

Deze tomatengalette is snel en eenvoudig te maken en ziet er feestelijk uit. Serveer als aperitief, voorgerecht of bijgerecht.

Mich Baron
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

2 personen +
  • tomaten 4 stuks
  • olijfolie * 2 el
  • kruimeldeeg 1 blaadje
  • balsamico-azijn 3 el
  • lookpasta 0.25 tl
  • zwarte peper * 2 snuifjes
  • zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Bekleed een bakvorm met het vel kruimeldeeg en prik er gaatjes in met een vork. Laat het deeg op kamertemperatuur komen.

  2. Snij de tomaten in niet te dunne schijfjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Maak een mengsel van balsamico, lookpasta en wat olijfolie en smeer een laagje op het kruimeldeegvel. Leg de tomatenschijfjes op het deeg en kruid met peper en zout. Bestrijk de taart met olijfolie en bak in de oven op 200 graden gedurende 20 minuten.

  3. Haal uit de oven en bestrooi met verse groene kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook of pijpajuintjes en een eetlepel balsamico azijn.

Oxfam-ingrediënten