Vegan wortelkoekjes

vegan wortelkoekjes
60 minuten (inclusief rusten en bakken)
Dessert
Snack

“Wortelsap gemaakt? Doe de wortelpulp niet weg!”, zegt Raphaëla van bakkerij Goeiemorgen uit Berchem. “Maak er koekjes van.” (Geen sapcentrifuge? Rasp de wortels heel fijn, even in de mixer en je hebt pulp!)

En niet zomaar koekjes, maar vegan, zonder suiker, zero-waste en makkelijk. Je maakt ze in een handomdraai thuis!

Alle ingrediënten

Voor 12 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • wortelen 300 g
  • rozijnen * 150 g
  • kokosolie * 100 g
  • zonnebloempitolie 50 ml
  • bloem 200 g
  • kardemompoeder 1 tl
Raphaëla van bakkerij Goeiemorgen
Chef achter het recept

Bakkerij Goeiemorgen werkt hand in hand met Cereal Center en legt de nadruk op de opmerkelijke variëteit aan brood en koek met volkorenmeel. Kort na de opening van de winkel in Berchem zijn we in zee gegaan met Oxfam-Wereldwinkels. We bieden een aantal (ontbijt)producten aan. De ideologie van Oxfam en het sympathieke karakter van de organisatie inspireren ons al sinds onze tienerjaren!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verhit de kokosolie tot die vloeibaar is. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het mengsel tot een deeg. Laat 20 minuten rusten.

  3. Maak bolletjes van ongeveer 50 g per stuk en plaats ze op een bakplaat. Druk de bolletjes plat tot een vlak, rond koekje van een dikke centimeter hoog. Tip: met de bolle kant van een eetlepel lukt dit goed.

  4. Bak gedurende ± 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Zijn ze mooi goudbruin? Uit de oven, even laten afkoelen en smullen maar!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief