Logo Oxfam-Wereldwinkels
  • Voor pers
  • Voor scholen
  • Voor bedrijven
  • Over Oxfam
  • Producten
  • Recepten
  • Doe mee
  • Vind winkel
  • Word vrijwilliger
0
Logo Oxfam-Wereldwinkels
Winkels
Producten
Zoek
0
  • Over Oxfam
  • Producten
  • Recepten
  • Doe mee
  • Vind winkel
  • Word vrijwilliger
  • Voor pers
  • Voor scholen
  • Voor bedrijven
  • Over Oxfam
  • Producten
  • Recepten
  • Doe mee
  • Vind winkel
  • Word vrijwilliger
Home Recepten Venkel-wortelsoep met quinoa

Venkel-wortelsoep met quinoa

Venkel-wortelsoep met quinoa Oxfam recept
50 minuten

Oxfam-ingrediënten

Koop ingrediënten online

  • Bioproduct
Oxfam Fair Trade 27008 Oxfam product

BIO Quinoa

500 g
€ 5,10
  • Bioproduct
Oxfam Fair Trade 28018 Oxfam product

BIO Vierge olijfolie

50 cl
€ 12,35
  • Bioproduct
Oxfam Fair Trade 28311 Oxfam product

BIO Wittepeperbollen

110 g
€ 5,45

Alle ingrediënten

‒ Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

  • quinoa * 80 g
  • ui 1 stuks
  • venkel 1 krop
  • knoflook 2 teentje
  • wortelen 3 stuks
  • olijfolie * 1 tl
  • water 650 ml
  • groentebouillon 2 el
  • gedroogde tijm 0.5 tl
  • oregano 2 tl
  • laurier 1 stuks
  • room 2 el
  • witte peper * 2 snuifjes
  • zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
Mich Baron
Chef achter het recept
Instagram
Alle recepten

Aan de slag

  1. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Was de venkel. Verwijder het hart van de venkel en snijd de venkel en het venkelgroen in grove stukken. Houd eventueel wat venkelgroen apart voor de afwerking. Was de wortelen en snijd ze in grove schijfjes.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 2 minuten.

  3. Voeg de knoflook toe en stoof 3 minuten.

  4. Doe de venkel en de wortel in de kookpot en stoof ongeveer 5 minuten.

  5. Doe het water, de groentebouillon, de oregano, de tijm en het laurierblaadje in de kookpot en laat 15 minuten zachtjes koken.

  6. Was de quinoa onder koud stromend water. Doe hem in de kookpot en laat nog 15 minuten koken.

  7. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep met een staafmixer.

  8. Breng op smaak met peper en zout en werk eventueel af met enkele plukjes venkelgroen en wat (soja-alternatief voor) room.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief

Oxfam-Wereldwinkels

  • Missie en aanpak
  • Steun ons
  • Meld wangedrag
  • Vacatures
  • Bevriende organisaties

Meer over fair trade

  • Expertise
  • Producenten
  • Nieuws
  • Recepten
  • Magazine FAIR

Ik ben

  • Pers
  • School
  • Beleidsmedewerker
  • Bedrijf
  • Vrijwilliger

Blijf op de hoogte

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

Contact

Ververijstraat 17
B-9000 Gent
BE 0415.365.777
RPR GENT

+32 (0)9/218.88.99

Contacteer ons

Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.

Privacybeleid / Cookiebeleid / Sitemap

We maken gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Oxfam-Wereldwinkels
Powered by GDPR plugin
Privacybeleid

Zie oww.be/privacy.

Noodzakelijke cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.