Venkel-wortelsoep met quinoa
Alle ingrediënten
‒ Voor 4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels
- quinoa * 80 g
- ui 1 stuks
- venkel 1 krop
- knoflook 2 teentje
- wortelen 3 stuks
- olijfolie * 1 tl
- water 650 ml
- groentebouillon 2 el
- gedroogde tijm 0.5 tl
- oregano 2 tl
- laurier 1 stuks
- room 2 el
- witte peper * 2 snuifjes
- zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
Aan de slag
-
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 2 minuten.
-
Voeg de knoflook toe en stoof 3 minuten.
-
Doe de venkel en de wortel in de kookpot en stoof ongeveer 5 minuten.
-
Doe het water, de groentebouillon, de oregano, de tijm en het laurierblaadje in de kookpot en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Was de quinoa onder koud stromend water. Doe hem in de kookpot en laat nog 15 minuten koken.
-
Verwijder het laurierblaadje en mix de soep met een staafmixer.
-
Breng op smaak met peper en zout en werk eventueel af met enkele plukjes venkelgroen en wat (soja-alternatief voor) room.
Oxfam-Wereldwinkels vzw © 2019-2022. Alle rechten voorbehouden.
Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade en Oxfam-Solidariteit bundelen de krachten onder de naam Oxfam België.