Venkelschelp met geitenkaas

1 uur
Hapje

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Pof de quinoa: was de quinoa grondig. Doe in een droge pan en zet op het vuur. Droog al roerend. Als de quinoa bijna droog is, schenk er wat olijfolie bij. Roer goed door elkaar. Rooster enkele minuten tot knapperig en goudbruin. Blijf roeren. De quinoa is klaar als hij begint te poffen. Haal hem uit de pan en laat afkoelen.

  2. Snij het loof van de venkel en blancheer de rest 2 min. Dompel onder in ijswater. Meng de geitenkaas met de currysalsa, currypoeder, cayennepeper, citroensap, peper-zoutmix en olijfolie.

  3. Snij dunne schijfjes van een rauwe rode biet en marineer ze even in olijfolie, peper-zoutmix en citroensap.

  4. Neem met een eetlepel een ei-vormige schep van de curry-geitenkaascrème en leg die in de venkelschelp.

  5. Werk af met venkelloof, geraspte citroenschil en gepofte quinoa. Drapeer de opgerolde rodebietenplakjes naast de venkelschelp.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief