Zoete pompoenmoes met mango

Zoete pompoenmoes met mango Oxfam recept
1,5u
Bijgerecht
Saus
Beleg

Serveer deze zoete pompoenmoes met mango bij een hartig gerecht in de plaats van appelmoes of gebruik het als broodbeleg.

Alle ingrediënten

Voor 4 personen +

* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Voorbereiding

    Scheur de gedroogde mango’s in kleine stukjes en week ze in water gedurende minstens een uur. (Giet het weekwater niet meteen weg: je kan het hergebruiken bij het koken.) Pel en snipper de ui, pel en rasp de gember. Pers een halve citroen. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Kookpot

    Verwarm wat olie in een ruime kookpot en stoof hierin de ui met de lookpasta en de gember. Voeg de pompoenstukjes, de suiker en het citroensap toe. Roer regelmatig terwijl de pompoenstukjes stoven. Voeg de mangostukjes toe, voeg ook de rozijnen toe en kruid met curry en zout. Laat alles stoven tot de pompoen door en door gaar is, voeg eventueel wat van het weekwater van de mango toe. Laat het mengsel afkoelen.

  3. Serveren

    Serveer de zoete pompoen bij een hartig gerecht bijvoorbeeld in de plaats van appelmoes of gebruik het als broodbeleg.

    Tip: Je kunt de hete pompoenmoes in gesteriliseerde bokalen scheppen en bewaren voor later.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief