Aalter

Openingsuren

Stationsstraat 134
9880 Aalter

Navigeer naar

09/328.93.73
aalter@oww.be

 

Bekijk onze nieuwsbrief van 1 juli 2022.


Je kan nog steeds voedingsproducten online bestellen en die bestelling enkele dagen later in de winkel komen afhalen. Gebruik daarvoor de knop hiernaast: Bezoek onze webshop .

Artisanale en geschenkartikelen kan je niet bestellen in onze webshop. Je kan die wel bestellen en afhalen door een mail te sturen naar aalter@oww.be . Telefonisch kan ook tijdens de openingsuren op 09/328 93 73.

Hou het veilig en blijf gezond.


Ontvang je graag onze nieuwsberichten?
Geef dan je toestemming om je contactgegevens te gebruiken:

Invulformulier toestemming gebruik contactgegevens

Wereldwinkel Aalter houdt zich strikt aan het gegevensbeleid dat is voorgeschreven door de Europese wetgeving (GDPR richtlijnen). Dit beleid is toegelicht in het document dat je hier kan oproepen.

Oxfam Wereldwinkels 50 jaar

In 2021 bestaat Oxfam Wereldwinkels 50 jaar. Al 50 jaar geven zij producenten in de derde wereld een faire prijs voor hun producten. Ook in Aalter is Oxfam Wereldwinkel al jaren een vaste waarde.

De eerste stappen van Wereldwinkels gaan bij ons terug tot 1985. Eerst was het een afhaaldienst van de jeugdraad, vanaf 1989 kregen de producten een plaatsje in de Jeugddienst. Op 15 april 1994 opende de eerste echte Oxfam Wereldwinkel in een klein winkeltje dichtbij de markt in de Stationsstraat. Nadat de winkel een tijdje onderdak kreeg aan het andere einde van de winkelstraat, in Hoefijzer, vind je ons sinds september 2019 halfweg de Stationsstraat, op nummer 134.

Wat je in onze Oxfam Wereldwinkel koopt, is altijd een (h)eerlijk product. We hebben een ruim aanbod (h)eerlijke voeding, maar ook speelgoed, textiel, juwelen, lederwaren, wenskaarten, geschenkartikelen en een gamma zero waste-producten.

Op 8 mei vond de World Fair Trade Day plaats. Dit jaar stond (h)eerlijke koffie in de kijker, van bonen tot pads. Vrijwilligers verwelkomden jou met een deugddoende kop faire koffie.

Op 8 oktober kwam de OXVAN langs in Aalter. OXVAN? Ja, een voertuig dat begin oktober een ronde door Vlaanderen reed en in de meeste gemeenten met een Wereldwinkel een tussenstop maakt. Vrijdagavond 8 oktober werd deze VAN feestelijk ingehaald door onze vrijwilligers en sympathisanten.

Bekijk de foto’s in onze nieuwsbrief van 1 november 2021.

Al 50 jaar veranderen we de wereld, kopje per kopje!

Wist je …

  • dat Oxfam-Wereldwinkels in 2021 50 jaar bestaan en dat dit het hele jaar wordt gevierd
  • dat de wereldwinkel Aalter al bestaat sinds april 1996
  • dat de wereldwinkel volledig draait op de inzet van vrijwilligers. 30 van hen zie je regelmatig aan de kassa, 15 personen werken vooral achter de schermen.
  • dat er nog steeds werk is voor vrijwillig helpende handen. Heb je daar zin in? Contacteer voorzitter Magali Deplanter op 09/328.93.73
  • dat je naast het ruime Fair Trade aanbod van Oxfam Wereldwinkel ook informatie en producten vindt van Natuurpunt Aalter
  • dat onze winkel eveneens het depot van Voedselteam Aalter huisvest
  • dat je  er info kan vinden over de leden van Mondi-Aalter. Bovendien kan je op onze wereldkaart op de muur tegenover de ingang aflezen waar deze Aalterse Noord-Zuidorganisaties actief zijn.

Bij ons kan je veilig winkelen: gebruik de handgel aan de ingang, volg de pijlen op de grond, hou de nodige afstand met de glimlach (al kunnen we dat laatste niet zien door je mondmasker).


Betaal veilig en contactloos met Payconiq of Bancontact.
Wij aanvaarden ook de Aalterbon.


Ontvang je graag onze nieuwsberichten?
Geef dan je toestemming om je contactgegevens te gebruiken:

Invulformulier toestemming gebruik contactgegevens

Wereldwinkel Aalter houdt zich strikt aan het gegevensbeleid dat is voorgeschreven door de Europese wetgeving (GDPR richtlijnen). Dit beleid is toegelicht in het document dat je hier kan oproepen.

Bezoek onze webshop

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief