Alken

Openingsuren

Hoogdorpsstraat 36 Bus 2
3570 Alken

Navigeer naar

0471/86.89.76
alken@oww.be

Vakantie

Zoals elk jaar gaat onze winkel ook dit jaar voor enkele weken dicht.

Dit jaar wordt er gesloten van 20 juli tot 3 augustus. Vanaf zaterdag 6 augustus zijn we er weer.

 


 

 

NIEUW !!! FAIR VAN BIJ ONS

BIO – DUURZAAM – SOCIAAL

Vanaf nu kun je bij ons ook terecht voor producten van

ACTIVITEITENBOERDERIJ DE WROETER

Verkrijgbaar in onze winkel of op bestelling

Bloem, confituur, koeken, speculaas, siroop, zaden, pitten, enz.

Men zegge het voort!

 

BROCOLIRIJST MET GARNALEN EN PAPRIKAREEPJES IN EEN ROMIG KOKOSMELKSAUSJE

INGREDIËNTEN: JASMIJNRIJST BROCCOLIRIJST KNOFLOOKPASTA* UI VERSE GEMBER RODE PEPER PAPRIKA VISSAUS KOKOSMELK* MIDDELGROTE GARNALEN OLIJFOLIE* PEPER EN ZOUT

WERKWIJZE: BRENG WATER AAN DE KOOK VOOR DE RIJST KOOK DIE AFGEDEKT GEDURENDE 12 MINUTEN. NA 9 MINUTEN VOEG JE DE BROCCOLIRIJST AAN TOE EN LAAT MEE UITKOKEN BRENG OP SMAAK MET PEPER EN ZOUT
RASP DE GEMBER SNIJD DE RODE PEPER FIJN SNIJ DE UI IN JULIENNE. SNIJ DE PAPRIKA IN SMALLE REEPJES
VERHIT DE OLIJFOLIE IN EEN WOKPAN MET DEKSEL EN FRUIT DE UI DE HELFT VAN DE GEMBER EN DE RODE PEPER EN EEN KOFFIELEPELTJE KNOFLOOKPASTA GEDURENDE EEN MINUUTJE
VOEG DE PAPRIKA DE VISSAUS EN DE KOKOSMELK GEDURENDE 8 MINUTEN ZACHTJES KOKEN
VERHIT NOG WAT OLIJFOLIE IN EEN ANDERE PAN EN BAK DE REST VAN DE GEMBER RODE PEPER EN NOG EEN KOFFIELEPEL KNOFLOOKPASTA
VOEG DE GARNALEN EN BAK GEDURENDE 4 MINUTEN TOT ZE GAAR ZIJN
VOEG DE GEBAKKEN GARNALEN TOE AAN DE SAUS EN BRENG OP SMAAK MET PEPER EN ZOUT
VERDEEL DE RIJST / BROCCOLIRIJST OVER DE BORDEN SCHEP DE GARNALEN MET DE SAUS OP DE RIJST
SMAKELIJK

GELE RIJST MET SPINAZIE-KOKOSCURRY

INGREDIENTEN: ui, lookpasta, tomaten, kurmuma, rijst, cashewnoten, kokosrasp, kerriepoeder, kokosmelk, ei, spinazie, groentenbouillonblokje, olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout

Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snij de tomaat in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan met deksel op een middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurmuma bij en bak nog een minuutje. Voeg de rijst en de bouillon bij en kook de rijst afgedekt gedurende 12 à 15 minuten. Voeg eventueel nog wat extra water toe wanneer de rijst te droog wordt Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een wokpan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten zonder olie goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Laat de wok afkoelen.
Verhit de zonnebloemolie en fruit de knoflookpasta en het kerriepoeder 1 à 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Bezoek onze webshop

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief