Antwerpen

Openingsuren

Minderbroedersrui 33
2000 Antwerpen

Navigeer naar

03/226.02.81
oxfam.wereldwinkel@owwa.be

Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen

Het educatief aanbod van Oxfam-Wereldwinkels voor Antwerpse scholen

De Antwerpse Oxfam-Wereldwinkels organiseren samen een bruisende scholenwerking. Wij hebben een mooi educatief aanbod voor lagere en secundaire scholen. Voor vragen kan je terecht bij onze educatieve medewerker via scholenwerking@owwa.be.
Je vindt ons aanbod ook terug op Klasopstap.be.

Secundair onderwijs

Bezoek aan de wereldwinkel
Breng met je klas een begeleid bezoek aan de lokale wereldwinkel. Aan de hand van verschillende methodieken proeven de leerlingen van eerlijke handel.
Doelgroep: alle graden
Duur: 1 tot 2 lesuren

Chocoladeworkshop
We proeven letterlijk en figuurlijk van de wondere wereld van cacao en chocolade. Via een quiz en een spel ontdekken we hoe de cacaohandel eruit ziet, wat er misgaat en hoe het eerlijker kan.
Doelgroep: alle graden
Duur: 2 lesuren

Verleg de sapstroom
Waar komt ons fruitsap vandaan? Hoe ziet de handel in sap eruit? Wat is een korte keten? En wat zit er allemaal in worldshake? De leerlingen ontdekken het in deze workshop.
Doelgroep: eerste graad
Duur: 2 lesuren

Serieus Gesjareld
Een bordspel waarbij de leerlingen zowel op het spelbord als daarbuiten worden geconfronteerd met onrecht. We staan stil bij de impact van onrechtvaardige machtsverhoudingen en gaan op zoek naar creatieve manieren om hiermee om te gaan.
Doelgroep: derde graad
Duur: 2 lesuren

Lager onderwijs

Bezoek aan de wereldwinkel
Breng met je leerlingen een begeleid bezoek aan de lokale wereldwinkel. Aan de hand van verschillende methodieken proeven de leerlingen van eerlijke handel.
Doelgroep: alle graden
Duur: 1 tot 2 lesuren

Eerlijke handel, kinderspel!
In 5 groepen spelen de leerlingen een quiz. Ze worden beloond met Oxfam-centen. Wanneer ze aan het einde van de quiz over eerlijke handel hun centen gaan inruilen voor chocolade, lijkt er iets niet te kloppen… In deze quiz komen verschillende aspecten van eerlijke handel aan bod, spelen we een rollenspel, bekijken we filmmateriaal en proeven we van producten van eerlijke handel.
Doelgroep: derde graad
Duur: 2 tot 3 lesuren

Cacaostan
In Cacaostan is het alle dagen warm. Ideaal voor het kweken van cacao, waarmee lekkere chocolade wordt gemaakt. Kruip in de huid van een cacaoboer, maak en verkoop je cacaobonen en bouw je eigen dorp. Maar verloopt alles wel eerlijk? Dit actief (rollen)spel laat kinderen vanaf 7 jaar kennismaken met de wereld van de (on)eerlijke handel.
Doelgroep: eerste en tweede graad
Duur: 2 lesuren

Lotta zoekt haar huis
We tonen en vertellen het verhaal van Lotta, een lieveheersbeestje dat haar huisje kwijt is en met de suikerrietstengels meereist in de hoop haar huis terug te vinden. Zo volgen we de weg die producten afleggen van de bij de boer in het Zuiden tot in de (wereld)winkel.
Doelgroep: kleuters en eerste graad
Duur: 1 lesuur

Let op!

Onze scholenwerking is een initiatief van de wereldwinkels van Groot-Antwerpen: Antwerpen-centrum, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Linkeroever, Wilrijk. Is jouw school buiten Groot-Antwerpen gelegen? Stuur ons een mailtje en we bekijken de mogelijkheden!

Bezoek onze webshop

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief