Belsele

Openingsuren

Koutermolenstraat 8
9111 Belsele

Navigeer naar

03/219.87.97
belsele@oww.be

Oxfam-Wereldwinkel Belsele

Je kent onze Oxfam-Wereldwinkel in de Koutermolenstraat 8, 9111 Belsele ongetwijfeld als het gezellige winkeltje met het grote aanbod, als trouwe klant en/of van onze verjaardagsfeesten op 11-11 en van ons tweejaarlijks Sieradenweekend.
Onze openingsuren: woensdag 14u tot 17u; zaterdag 9u30 tot 17u30; zondag 9u30 tot 12u30.

In Sinaaidorp 11, 9112 Sinaai vind je ons tweede verkooppunt. Je kan daar zaterdag van 9u30 tot 12u30 terecht voor de Oxfam-voedingsproducten.

Binnen onze vzw Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas werken we samen met
Oxfam-Wereldwinkel Sint-Niklaas
Heistraat 115c, 9100 Sint-Niklaas

INFO VOOR SCHOLEN
Oxfam-Wereldwinkels biedt scholen een waaier van methodieken en modellen om leerlingen te informeren, hen bewust te maken, of te activeren omtrent eerlijke handel.
Alle informatie vind je in de overzichtelijke info- en educatiecatalogus, te raadplegen op de algemene website www.oxfamwereldwinkels.be/nl/producten en kijk onder ‘niet voeding – in de klas’. Sommige educatieve pakketten zijn gratis te downloaden, de rest kan je bestellen kan via onze winkels in Belsele en Sint-Niklaas.

Leerkrachten van scholen uit Sint-Niklaas en deelgemeenten kunnen bij ons terecht:

  • voor achtergrondinformatie over eerlijke handel en Oxfam-Wereldwinkels
  • voor klasbezoeken aan onze wereldwinkel
  • Voor het ontlenen, huren of kopen van les- en spelmaterialen om op school rond eerlijke handel te werken (overzicht lespakketten LOoverzicht lespakketten SO)
  • voor ondersteuning om een eerlijk ontbijt of andere actie op school te organiseren

Bezoek aan de wereldwinkel

Kom met je leerlingen naar de wereldwinkel! De wereldwinkel is immers een echt ontdekkingsparadijs. Een bezoek aan de wereldwinkel laat de kinderen zien, uitproberen, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken. Door de dingen te ervaren, maken leerlingen kennis met Oxfam-Wereldwinkels, de producten uit de Oxfam- Wereldwinkels, het verhaal achter die producten, de impact van eerlijke handel op het dagelijks leven van de producenten uit het Zuiden en natuurlijk met de vrijwilligers die in de wereldwinkels actief zijn.

Voor alles wat met educatie te maken heeft contacteert u het best onze educatieve medewerker per e-mail: oww.sint-niklaas@hotmail.com

VOOR VERENIGINGEN:

Fair Trade@Home

Je organiseert een gezellige namiddag of avond, waarvoor je zelf niets hoeft te doen: gewoon aan tafel schuiven, proeven, kijken, luisteren, kennismaken met de werking en de producten van Oxfam-Wereldwinkels.

Oxfam-Wereldwinkels is een vrijwilligersorganisatie. Het zijn de vrijwillig(st)ers van Oxfam-Wereldwinkel Belsele/Sinaai die jullie hartelijk ontvangen. Ze zijn creatief op zoek gegaan naar originele, (h)eerlijke hapjes uit de wereldkeuken en maken die met veel plezier voor jullie klaar.

Ook het verhaal achter onze producten is een belangrijk aspect van Fair Trade@Home. De deelnemers leren niet enkel onze producten kennen, maar ontdekken ook wie onze partners zijn, wat eerlijke handel is en waar wij als Oxfam-Wereldwinkels voor staan. Op die manier krijg je ook meer inzicht in de machtsverhoudingen in de wereldhandel en in het concreet alternatief dat Oxfam-Wereldwinkels aanbiedt.

Wij kunnen een Fair Trade@Home organiseren op een af te spreken namiddag of avond, voor minstens 8 en maximum 20 deelnemers.

Gedurende de maanden november en december kunnen wij geen FT@home aanbieden.
Als tussenkomst in de kosten vragen we om € 8 per persoon bij te dragen.

De extra kosten voor de sommelier (bij een wijndegustatie) of de barista (bij een koffiedegustatie) moeten we uiteraard aan jullie groep doorrekenen.

Wil je meer info, of concreet afspreken? Dat kan via belsele@oww.be; 03 765 97 77; 0471 99 72 23 of via stefsuy@gmail.com.

Een rechtvaardiger wereld? Jij kan het verschil maken!

Kom eens langs in de Koutermolenstraat 8 Belsele, en ontdek dat er veel meer achter onze Oxfam-Wereldwinkeldeur zit dan je denkt.

Heb je organisatietalent? Ga je graag met kinderen om? Ben je eerder een keukenprinses? Toch liefst verkopen? In de winkel, of niet? Wekelijks, maandelijks, of af en toe wat tijd? We hebben wel iets op jouw maat!

Gooi jouw talent, vaardigheden en ambitie in de strijd voor duurzame handel! We verwelkomen je heel graag op OWW-Belsele-wijze, met een drankje, iets lekkers, en een babbel met de vrijwillig(st)ers!

contact: belsele@oww.be; 0471 99 72 23.

Is meewerken in vorming, informatie en actie meer iets voor jou?
Je kan kiezen om workshops uit te werken en mee te begeleiden, om mee evenementen (Villa Pace, wereldwinkeldag, …..) te organiseren, mee te werken als vertegenwoordiger van Oxfam-Wereldwinkels bij  de Noord-Zuid werking in de stad, …
Interesse of nog wat meer informatie nodig ?
contact: Educatief medewerkster Nadia: oww.sint-niklaas@hotmail.com

Feestje in zicht?

En waarom niet feesten met duurzame en fairtrade producten? Zo laat je onze partners-producenten mee feesten!
Hier vind je een overzicht van ons volledige aanbod voedingsproducten.

Hoeveelheden inschatten is soms moeilijk.
Bij Oxfam-Wereldwinkel Belsele kan je bestellen, afhalen en nadien tot een derde van je bestelling (ongeopend en onbeschadigd) terugbrengen. Je betaalt enkel de verbruikte goederen.
Je kiest uit ons uitgebreid gamma (h)eerlijke wijnen, sappen, nootjes en chips… Denk ook aan onze koffie, thee, koekjes, chocolade en de vele andere kwaliteitsproducten en Zuiderse specialiteiten voor je receptie of feestje.
Je kan ook gratis glazen ontlenen!
Doe je bestelling, best minstens 14 dagen vooraf, in de winkel of via belsele@oww.be

We wensen je een prettig feest!

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Agenda

9-8
mei
7-18
okt
Alle activiteiten