Gent-Centrum

Openingsuren

Lammerstraat 16
9000 Gent

Navigeer naar

09/223.46.02
gent-centrum@oww.be

Oxfam-Wereldwinkel Gent-Centrum

Ruim aanbod Fair Trade producten

Bij Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum vind je een ruime aanbod eerlijke producten van Oxfam Fair Trade en andere fair trade merken. Naast al het lekkers vind je hier ook een ruim artisanaat aanbod.

Wij kopen rechtstreeks bij kwetsbare producenten, met oog voor ecologische duurzaamheid. Koop je bij ons dan steun je de boeren en producenten, maar ook onze vrijwilligersbeweging. Samen strijden we zo voor een menswaardig leven voor iedereen.

Week van de Fairtrade

Van 5 tot 15 oktober vieren we Week van de Fairtrade. We zitten het belang van eerlijke handel graag nog extra in de kijker.

Ontdek kortingen op (h)eerlijke producten. Zo krijg je bij aankoop van 4 pakjes (250g) of 1 kg koffie een gratis shopper.

De Oxfam België campagne legt zijn focus op de klimaatrechtvaardigheid.

De gevolgen zijn niet voor iedereen gelijk. In de regio’s die momenteel het meest getroffen worden door de klimaatcrisis, zijn de mensen er het minst voor verantwoordelijk. Gemeenschappen verliezen hun belangrijkste voedsel- en inkomstenbron, want droogte, overstromingen en orkanen vernielen de gewassen. De armoede en de kwetsbaarheid van landbouwers neemt hierdoor pijnlijk toe.

Inzetten op meer veerkrachtige en milieuvriendelijke productiemethoden zoals agro-ecologie is noodzakelijk om voldoende opbrengst te garanderen die ook duurzaam is. Maar daar zijn middelen voor nodig.

Fair Trade maakt deel uit van de rechtvaardige oplossingen voor de klimaatcrisis.

 

De Gentse Wereldwinkels verenigen zich om vormingen aan te bieden aan scholen. Scholieren van alle leeftijden zijn welkom. We hebben vormingen die aansluiten bij kleuters, basis en secundair onderwijs.

Vorming op maat

Doelgroep: 3de kleuter, elke graad lager onderwijs, elke graad secundair onderwijs
Duur: 90 minuten of op vraag

De Gentse wereldwinkels bieden vormingen aan voor elke groep met of zonder specifieke wensen. Wil je graag met je klas een bezoek aan de wereldwinkel brengen? Wil je werken rond een bepaald thema en wil je wat meer expertise? Wil je een vorming aangepast aan jullie beschikbare tijd? We stellen de vorming samen aan de hand van verschillende methodieken aangepast aan jouw vraag.

De Fairste Wandeling

Doelgroep: derde graad lager onderwijs, 1ste en 2de graad secundair onderwijs
Aantal: max. 20 leerlingen
Duur: 3 uren

Duurzaamheid is een begrip waar we de laatste tijd wel vaker over horen. Maar waarover gaat het eigenlijk? Hoe kan je werken aan ons klimaat linken aan Fair Trade, biologisch of lokale producten?
We leren verschillende aspecten van duurzame ontwikkeling kennen. De leerlingen krijgen meer inzicht in de samenhang van dingen, leren bewuste keuzes maken en gaan op bezoek bij drie duurzame initiatieven in Gent: een wereldwinkel, een klerenwinkel en een versmarkt.
Deze vorming vindt altijd plaats in Oww Gent-Centrum vanwege de 2 andere locaties die we bezoeken.

Interesse? Voor een aanvraag of meer info kan je mailen naar educatie@owwgent.be

In samenwerkingen met de Gentse Oxfam Wereldwinkels: Gentbrugge-Ledeberg, Gent-Sint-Pieters, Mariakerke, Wondelgem, Drongen, Oostakker.

 

Scholenactie

Ik strijd voor een fair klimaatbeleid!

De strijd tegen de klimaatverandering is alom tegenwoordig. Het is belangrijk om zo snel mogelijk het tij te keren. Maar daarin mogen we niet vergeten dit op een rechtvaardige, duurzame manier te doen voor alle mensen op deze planeet. Eerlijke handel is daarin een zeer belangrijke pijler.

Schrijf jouw school in en strijd mee! Registreer je school en bestel plaktattoos voor je leerlingen.
Meer info: Oxfam Scholenactie

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief