Herentals

Openingsuren

Begijnhof 29
2200 Herentals

Navigeer naar

0476-715 146
herentals@oww.be

Oxfam-Wereldwinkel Herentals
winkel
winkel interieur
winkel producten

Foodie op zoek naar fair en bio, of wil je een vriend verrassen met een eerlijk en origineel cadeau? Bezoek onze winkel in de begijnhofpoort van het begijnhof Herentals.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stuur een mailtje naar wwherentals@gmail.com om onze nieuwsbrief te ontvangen.

In september 2021 maakten we 2 uurtjes “wakkere radio” over faire koffie, met veel koffiesongs en live kopjes koffie.

Te herbeluisteren via de link :

 

Oxfam Wereldwinkel Herentals organiseerde een wedstrijd voor een gedicht of lied over koffie of chocolade in het kader van wereldtals 2022. Tijdens wereldtals (22 februari – 29 april) haalt Herentals ‘de wereld in huis’, met aandacht voor andere streken, culturen en diversiteit.

De opdracht voor de wedstrijd was om een origineel gedicht of lied te maken dat de band beschrijft tussen de liefhebber van koffie of chocolade hier, en de producenten van koffie of cacao in het Zuiden. Wij hebben zeer genoten van de originaliteit van de gedichten en liedjes, en het feit dat de schrijvers veel empathie voelen voor de producenten van cacao of koffie.

De winnaar van de wedstrijd is : Hans Rombouts met het lied ‘Elke keer ik koffie drink’.

Hans kreeg ‘douze points’ van de voltallige jury voor zijn originele, aanstekelijke popsong met een zuiderse finale.  Het lied vat treffend het dagdagelijks kopje koffie, waarbij de koffiedrinker niet altijd denkt aan de koffieproducent ver weg, maar toch begaan is en zelfs een steentje wil bijdragen.

Geniet van de song én de leuke videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=xarj3Qz5jQY  .

Blijft nog het mysterie: wat wil de “Hermosa sonarissa” op het einde van de song zeggen ?

Wereldwinkel Herentals heeft een markstandje op de zondagse markt op de Augustijnenlaan bij droog weer.

We maken met plezier een geschenk op maat. Laat je inspireren door de lekkere een eerlijke producten voor een fijne attentie aan je personeel, klanten, … . Misschien is een fairtrade chocoladeproeverij wel iets voor jouw organisatie ?

Je vindt bij ons een fijn en fair aanbod voedingsproducten, verzorgingsproducten, zepen, kaartjes, agenda’s en kalenders en artisanaatproducten.

Soms is een stuk al snel verkocht in de winkel. Vraag gerust of we dit niet voor je kunnen bestellen -in de winkel, via facebook of via e-mail: herentals@oww.be . Sommige artisanaatproducten kunnen bijbesteld worden; spijtig genoeg gaat dit niet voor alle producten.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar !

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief