Sint-Niklaas

Openingsuren

Heistraat 115 C
9100 Sint-Niklaas

Navigeer naar

03/777.49.58
sint-niklaas@oww.be

SLUITINGSDAGEN IN VAKANTIE

De winkel is gesloten op donderdagnamiddag op 8 juli, 5 augustus, 12 augustus en 26 augustus.

Ook op zaterdagnamiddag 10 juli is de winkel gesloten vanaf 14u.

NU OOK GESCHENKPAKETTEN TE KOOP IN ONZE WINKEL EN VIA DE WEBSHOP

🎁Voor 25 Eur zijn er 3 verschillende geschenkpakketten  verkrijgbaar.🎁

Eentje als lekker ontbijt, eentje als aperitief en eentje als lichaamsverzorging

ONTBIJTPAKKET

APEROPAKKET

VERZORGINGSPAKKET

WEBSHOP

ONZE OXFAM WERELDWINKEL SINT-NIKLAAS IS NU OOK 24 UREN OP 7 DAGEN BEREIKBAAR VIA DE WEBSHOP. (zie groene balk hiernaast met winkelkarretje en “bezoek onze webshop”).

JE KAN JE BESTELLING PLAATSEN EN AFHALEN IN DE WINKEL TIJDENS DE OPENINGSUREN (met in achtname van de coronamaatregelen) OF JE KAN JE BESTELLING OOK AAN HUIS LATEN LEVEREN. VANAF 50 EUR IS DIT GRATIS.

https://shop.oxfamwereldwinkels.be/sint-niklaas/

Campesino Chardonnay 🍷🍷🍷

De Campesino Chardonnay is het resultaat van het werk van kleinschalige wijnbouwers die lid zijn van Red del Vino in de Colchagua-vallei.

In de neus krijg je de typische chardonnay perzik aroma’s, aangevuld met citrus toetsen en een lichte kruidigheid (kaneel). Een volle aanzet, met mooi rijp fruit en een elegante frisse afdronk.

Bij een vergelijkende test met andere witte wijnen uit dezelfde streek, won de Campesino Chardonnay. 

“Beste van de Test” volgens Test Aankoop. Heerlijk bij lichte kazen, gevogelte en vis met romige saus. Schenken op 10-12 °C. Gebotteld in Chili.

Onze Bio Chocodrink is door de smaaktest Radio 2 als een van de lekkerste cacaodranken verkozen, waarbij de labels Bio en Fair Trade als zeer positief worden beschouwd. Vooral lekker met hete melk na een lange wandeling. Verkrijgbaar in onze winkel (3,45 Eur).

GOED NIEUWS 👍👍👍

Vanaf maart is onze wereldwinkel weer normaal volledig geopend, dus nu ook verder op donderdagnamiddag van 14u tot 17u30.

Dus zijn de gewone openingsuren van voor de coronaperiode opnieuw van toepassing. Dat is weer een stap vooruit.

Tot ziens in onze winkel.

Veiligheidsmaatregelen in de winkel:

Er worden maximaal 3 klanten binnen toegelaten. Dat wordt aangekondigd aan de deur. Een mondmasker is verplicht. Bij de inkom van de winkel zal een dispenser met handgel en doekjes worden geplaatst voor de klanten. Met pijlen zal er een parcours worden uitgetekend dat de klanten moeten volgen. We vragen om zoveel mogelijk met bancontact te betalen; ofwel contactloos (tot 50 Eur) ofwel via Bancontact (er zullen wattenstaafjes terbeschikking liggen + afvalmand) ofwel via Payconiq. Met een plexischerm worden de klant en de winkelier gescheiden. Alles wordt steeds goed ontsmet.

Geef je bestellingen tijdig (voor grote hoeveelheden 14 dagen vooraf) door via sint-niklaas-bestellingen-consignaties@oww.be

Een overzicht van alle voedingsproducten vind je hier.

Feestje in zicht?

Hoeveelheden inschatten is soms moeilijk.
Bij Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas kan je tal van producten afhalen en nadien enkel de verbruikte goederen betalen.
Je kiest uit ons uitgebreid gamma (h)eerlijke wijnen, sappen, nootjes en chips… Denk ook aan onze koffie, thee, koekjes, chocolade en de vele andere kwaliteitsproducten en zuiderse specialiteiten voor je receptie of feestje.
Je kan ook gratis glazen ontlenen!
Geef je bestelling vooraf door in de winkel of via e-mail (sint-niklaas-bestellingen-consignaties@oww.be)

VRIJWILLIGERSWERKING

Onze wereldwinkel draait op het enthousiasme van vele vrijwilligers.

Zin om een handje mee te helpen? Aarzel niet en spring eens binnen in de winkel of stuur een mailtje naar sint-niklaas@oww.be

VRIJWILLIGERS GEZOCHT om samen met de educatieve medewerker te werken rond vorming, informatie en actie. Je kan kiezen om workshops (voor scholenwerking) uit te werken en mee te begeleiden, om mee evenementen (Villa Pace, wereldwinkeldag, …..) te organiseren, mee te werken als vertegenwoordiger van oxfam bij noord-zuid werking in de stad.
Interesse of nog wat meer informatie nodig ?? Mail naar sint-niklaas@oww.be of neem telefonisch contact: 03 776 48 36 (voorzitter Dagelijks Bestuur Eric Straetmans)

Een greep uit mogelijke vrijwilligerstaken:

 • de winkel openhouden
 • bestellingen klaarzetten
 • cadeautjes inpakken
 • meehelpen op een van onze jaarlijkse evenementen: Kerstmarkt, Villa Pace…
 • poetsen
 • een (verkoop)stand bemannen
 • administratieve taken
 • de etalage inrichten
 • schoolbezoeken begeleiden

Contactadressen Stuurgroep :

 • Anne: Tel = 03/776.97.27 en Gsm = 0496/07.42.75 – anne.debosschere@telenet.be
 • Diane: Tel = 03/776.17.07 en Gsm = 0493/54.50.90 – diana.smet@telenet.be
 • Eric: Tel = 03/776.48.36 en Gsm = 0485/70.49.61 – straetmanseric@scarlet.be
 • Luc:  Gsm = 0473/98.36.08 – luc.debrabander@telenet.be

SCHOLENWERKING

Oxfam-Wereldwinkels biedt scholen een waaier van methodieken en modellen om leerlingen te informeren, hen bewust te maken, of te activeren omtrent eerlijke handel.

Alle informatie vind je in de overzichtelijke info- en educatiecatalogus, te raadplegen op de algemene website www.oxfamwereldwinkels.be/nl/producten en kijk onder ‘niet voeding – in de klas’. Sommige educatieve pakketten zijn gratis te downloaden, de rest kan je bestellen kan via onze winkels in Belsele en Sint-Niklaas.

Leerkrachten van scholen uit Sint-Niklaas en deelgemeenten kunnen bij ons terecht:

 • voor achtergrondinformatie over eerlijke handel en Oxfam-Wereldwinkels
 • voor klasbezoeken aan de Wereldwinkels in Sint-Niklaas (Heisstraat 115 C) en Belsele (Koutermolenstraat 8)
 • Voor het ontlenen, huren of kopen van les- en spelmaterialen om op school rond eerlijke handel te werken (overzicht lespakketten LOoverzicht lespakketten SO)
 • voor ondersteuning om een eerlijk ontbijt of andere actie op school te organiseren

Bezoek aan de wereldwinkel

Kom met je leerlingen naar de wereldwinkel! De wereldwinkel is immers een echt ontdekkingsparadijs. Een bezoek aan de wereldwinkel laat de kinderen zien, uitproberen, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken. Door de dingen te ervaren, maken leerlingen kennis met Oxfam-Wereldwinkels, de producten uit de Oxfam- Wereldwinkels, het verhaal achter die producten, de impact van eerlijke handel op het dagelijks leven van de producenten uit het Zuiden en natuurlijk met de vrijwilligers die in de wereldwinkels actief zijn.

Voor alles wat met educatie te maken heeft contacteert u het best onze educatieve medewerker per e-mail: oww.sint-niklaas@hotmail.com

Bezoek onze webshop

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier op de
nieuwsbrief van Sint-Niklaas