Sint-Niklaas

Openingsuren

Uitzonderlijk gesloten op 15/08/2020.

Heistraat 115 C
9100 Sint-Niklaas

Navigeer naar

03/777.49.58
sint-niklaas@oww.be

Vanaf 11 mei is onze winkel terug geopend, mits aanpassing van de openingdagen en met beschermingsmaatregelen naar klanten en vrijwilligers.

Voorlopig is de winkel terug open op maandag van 14u tot 17u30, woensdag van 14u tot 17u30. Vanaf juni is de winkel verder ook open op zaterdag van 10u tot 17u. Vanaf juli is de winkel ook nog geopend op vrijdag van 14u  tot 17u30.

Er worden maximaal 3 klanten binnen toegelaten. Dat wordt aangekondigd aan de deur. Een mondmasker is verplicht. Bij de inkom van de winkel zal een dispenser met handgel en doekjes worden geplaatst voor de klanten. Met pijlen zal er een parcours worden uitgetekend dat de klanten moeten volgen. We vragen om zoveel mogelijk met bancontact te betalen; ofwel contactloos (tot 50 Eur) ofwel via Bancontact (er zullen wattenstaafjes terbeschikking liggen + afvalmand) ofwel via Payconiq. Met een plexischerm worden de klant en de winkelier gescheiden. Alles wordt steeds goed ontsmet.

Deze maatregelen zijn noodzakelijk om het Coronavirus verder in te dijken. Wij vragen dan ook begrip van onze klanten. Samen raken we er wel door.

 

Fair Trade Fietsroute

Ontdek onze Fair Trade Fietsroute van 32 km doorheen Sint-Niklaas, Belsele en Sinaai. Op deze route vind je adresjes van winkels en organisaties die eerlijke handelsproducten, biologische producten, korte ketenproducten, tweedehandsproducten, … aanbieden. De fietskaart vind je gratis in onze wereldwinkel en bij de deelnemende adressen.

https://www.ontdeksintniklaas.be/nl/zien-en-doen/fietsen-en-wandelen/fairtrade-fietsroute

https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/bestuur-en-participatie/projecten/fairtradegemeente

 

Thuisbestellingen

Wij brengen uw bestellingen nog altijd graag naar u thuis, of als u dat verkiest, kan u na afspraak uw producten ophalen in onze wereldwinkel.

Om jouw keuze te vergemakkelijken kan je een kijkje nemen in de virtuele Oxfam-Wereldwinkel: www.oxfamwereldwinkels.be/producten. Nadat de keuze gemaakt is, mail je ons de  bestelling naar sint-niklaas-bestellingen-consignaties@oww.be.

Even het te betalen bedrag berekenen, en dat bedrag overschrijven op rekening BE95 7330 1088 6258 van de vzw Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas. Vermeld aub duidelijk je naam die we terugvinden op het betalingsbewijs, het juiste leveringsadres en je telefoonnummer. Zodra we de betaling op onze rekening kunnen zien, bezorgen we je de producten zoals afgesproken. (Natuurlijk tot zolang de voorraad strekt.)

Geef je bestellingen tijdig (voor grote hoeveelheden 14 dagen vooraf) door via sint-niklaas-bestellingen-consignaties@oww.be

Een overzicht van alle voedingsproducten vind je hier.

Feestje in zicht?

Hoeveelheden inschatten is soms moeilijk.
Bij Oxfam Wereldwinkel Sint-Niklaas kan je tal van producten afhalen en nadien enkel de verbruikte goederen betalen.
Je kiest uit ons uitgebreid gamma (h)eerlijke wijnen, sappen, nootjes en chips… Denk ook aan onze koffie, thee, koekjes, chocolade en de vele andere kwaliteitsproducten en zuiderse specialiteiten voor je receptie of feestje.
Je kan ook gratis glazen ontlenen!
Geef je bestelling vooraf door in de winkel of via e-mail (sint-niklaas-bestellingen-consignaties@oww.be)

VRIJWILLIGERSWERKING

Onze wereldwinkel draait op het enthousiasme van vele vrijwilligers.

Zin om een handje mee te helpen? Aarzel niet en spring eens binnen in de winkel of stuur een mailtje naar sint-niklaas@oww.be

VRIJWILLIGERS GEZOCHT om samen met de educatieve medewerker te werken rond vorming, informatie en actie. Je kan kiezen om workshops (voor scholenwerking) uit te werken en mee te begeleiden, om mee evenementen (Villa Pace, wereldwinkeldag, …..) te organiseren, mee te werken als vertegenwoordiger van oxfam bij noord-zuid werking in de stad.
Interesse of nog wat meer informatie nodig ?? Mail naar sint-niklaas@oww.be of neem telefonisch contact: 03 776 48 36 (voorzitter Dagelijks Bestuur Eric Straetmans)

Een greep uit mogelijke vrijwilligerstaken:

 • de winkel openhouden
 • bestellingen klaarzetten
 • cadeautjes inpakken
 • meehelpen op een van onze jaarlijkse evenementen: Kerstmarkt, Villa Pace…
 • poetsen
 • een (verkoop)stand bemannen
 • administratieve taken
 • de etalage inrichten
 • schoolbezoeken begeleiden

Contactadressen Stuurgroep :

 • Anne: Tel = 03/776.97.27 en Gsm = 0496/07.42.75 – anne.debosschere@telenet.be
 • Diane: Tel = 03/776.17.07 en Gsm = 0493/54.50.90 – diana.smet@telenet.be
 • Eric: Tel = 03/776.48.36 en Gsm = 0485/70.49.61 – straetmanseric@scarlet.be
 • Luc: Tel = 03/777.27.87 en Gsm = 0473/98.36.08 – luc.debrabander@telenet.be

SCHOLENWERKING

Oxfam-Wereldwinkels biedt scholen een waaier van methodieken en modellen om leerlingen te informeren, hen bewust te maken, of te activeren omtrent eerlijke handel.

Alle informatie vind je in de overzichtelijke info- en educatiecatalogus, te raadplegen op de algemene website www.oxfamwereldwinkels.be/nl/producten en kijk onder ‘niet voeding – in de klas’. Sommige educatieve pakketten zijn gratis te downloaden, de rest kan je bestellen kan via onze winkels in Belsele en Sint-Niklaas.

Leerkrachten van scholen uit Sint-Niklaas en deelgemeenten kunnen bij ons terecht:

 • voor achtergrondinformatie over eerlijke handel en Oxfam-Wereldwinkels
 • voor klasbezoeken aan de Wereldwinkels in Sint-Niklaas (Heisstraat 115 C) en Belsele (Koutermolenstraat 8)
 • Voor het ontlenen, huren of kopen van les- en spelmaterialen om op school rond eerlijke handel te werken (overzicht lespakketten LOoverzicht lespakketten SO)
 • voor ondersteuning om een eerlijk ontbijt of andere actie op school te organiseren

Bezoek aan de wereldwinkel

Kom met je leerlingen naar de wereldwinkel! De wereldwinkel is immers een echt ontdekkingsparadijs. Een bezoek aan de wereldwinkel laat de kinderen zien, uitproberen, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken. Door de dingen te ervaren, maken leerlingen kennis met Oxfam-Wereldwinkels, de producten uit de Oxfam- Wereldwinkels, het verhaal achter die producten, de impact van eerlijke handel op het dagelijks leven van de producenten uit het Zuiden en natuurlijk met de vrijwilligers die in de wereldwinkels actief zijn.

Voor alles wat met educatie te maken heeft contacteert u het best onze educatieve medewerker per e-mail: oww.sint-niklaas@hotmail.com

Agenda

Deze winkel organiseert in de nabije toekomst geen activiteiten. Neem een kijkje in de volledige kalender.

Alle activiteiten

Abonneer je hier op de
nieuwsbrief van Sint-Niklaas