Word vrijwilliger

Was jij op zoek naar het formulier voor vrijwilligers in tijden van corona? Dat vind je hier

 

Zet jouw talent & mening in

Elke Oxfam-Wereldwinkel organiseert zijn eigen werking, ondersteund door het nationaal secretariaat van Oxfam-Wereldwinkels. Vrijwilligers werken mee op vlak van educatie, lobbywerk, beleid, verkoop en actie & campagne. Dit kan op nationaal of regionaal niveau of in een wereldwinkel in jouw buurt.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn: acties uitdenken, klassen ontvangen in de winkel, de Facebook-pagina beheren, debatten organiseren, etalages ontwerpen en opbouwen, de voorraad beheren, vrijwilligers coördineren, de educatieve Oxfam-caravan bemannen, workshops organiseren, bestellingen van de webshop opvolgen,… Dankzij onze brede waaier aan activiteiten zijn de mogelijkheden eindeloos!

Bij Oxfam-Wereldwinkels bepalen vrijwilligers de koers van de organisatie. Denk je graag mee of heb je een uitgesproken mening over onze thema’s? Dan ben je welkom in onze beleidsorganen. Je kan je expertise, mening en ervaring inzetten in nationale commissies en werkgroepen. Zo ondersteun en adviseer je de Raad van Bestuur en de diensten op het nationaal secretariaat.

Wat krijg ik terug?

 • Opleiding en ondersteuning
 • Verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen
 • Onkostenvergoeding in het kader van je vrijwilligerstaken
 • Ons driemaandelijkse magazine FAIR
 • Tweewekelijks wereldwinkelnieuws voor vrijwilligers
 • Toegang tot het interne webplatform Copain
 • Een toffe vrijwilligersjob met fijne mensen
 • Mogelijkheid tot ontmoeting met onze (Zuid)partners
 • Inspraak in onze organisatie
 • Eeuwige dank en waardering voor jouw inzet
 • En … een betere wereld! Want daar streven we naar!
Download onze voorstellingsbrochure

Schrijf je in

Wij brengen je in contact met de wereldwinkel of vrijwilligersgroep van jouw keuze.

Jouw gegevens

Waarmee wil je helpen?

Kies één of meerdere assen, waar jij jouw steentje aan wil bijdragen.

Beleidswerk

We gaan samenwerkingen aan en informeren lokale en nationale bestuursorganen over beleidsthema’s als rechtvaardige handelsregels en het recht op een menswaardig leven.

Verkoop

We kiezen resoluut voor het principe ‘movement by market’. Door zelf eerlijke handel te drijven tonen we dat het kan, vergroten we het marktaandeel van eerlijke handel en bouwen we kennis op over de handelsketens waarover we spreken.

Educatie

We sensibiliseren rond (mondiale) thema’s zoals rechtvaardige wereldhandel aan de hand van een divers educatief aanbod voor scholen en verenigingen.

Actie

Via ludieke acties en campagnes eisen we aandacht voor thema’s als rechtvaardige handelsregels, het klimaatbeleid of ‘schone’ kleren.


In welke wereldwinkel of bij welke vrijwilligergroep wil je meewerken?

Geef je postcode in om de wereldwinkels in jouw buurt te tonen. Selecteer vervolgens een vrijwilligersgroep waarbij je wil aansluiten.
Lees ons privacybeleid.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief