World Fair Trade Day

Zaterdag 11 mei 2019

Wil jij meebouwen aan een eerlijkere wereld? Rechtvaardiger en duurzaam consumeren? Zaterdag 11 mei, op World Fair Trade Day, zetten we onze deuren open voor iedereen die eerlijke handel omarmt. Doe de deur open en ontdek de wereld achter de wereldwinkel!

Vind een wereldwinkel in jouw buurt

Maar wat gebeurt er juist achter de deur van een Oxfam-Wereldwinkel?

  • Vrijwilligers plannen er acties om politici en multinationals het vuur aan de schenen te leggen.
  • Tijdens een bezoekje met hun klas leren kinderen hoe hun reep chocolade op een eerlijke manier tot in hun snoepkast komt.
  • Als klant ‘ontmoet’ je er de producent van je favoriete lekkernij, of die nu van dichtbij of van ver komt. Hoe komt een product precies tot stand en hoe duurzaam verloopt dat? De Oxfam-vrijwilligers vertellen het je allemaal.

Oxfam-Wereldwinkels bouwt aan een structureel eerlijke wereldhandel. Want om een beter leven te kunnen opbouwen, moeten producenten een eerlijke kans krijgen om hun producten aan de man te brengen. Oxfam-Wereldwinkels toont dat dat kán. En zeg nu zelf, welke winkel doet ons dat na?

Daar Zit Meer Achter

Wandel eens binnen in jouw wereldwinkel en ontdek hoe jij een verschil kunt maken.

Rep je naar de Oxfam-Wereldwinkel in jouw buurt voor een aperitiefconcert, fakkeltocht, lezing, debat, proefavond, poëzieavond, of gewoon een ontbijt bij je thuis met eerlijke producten… Elke winkel en vrijwilligersgroep viert World Fair Trade Day op z’n eigen manier. Hou dus de sociale media van jouw wereldwinkel in de gaten.

Vind een wereldwinkel in jouw buurt

Samen met jou gaan we door tot alle handel eerlijk is, stap voor stap. Niet alleen op World Fair Trade Day, maar elke dag opnieuw!

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief