Sol & Café

  • Koffiecoöperatie uit Jaén, Noord-Peru
  • Opgericht in 2005
  • Rechtstreekse aankoop van BIO arabica koffie sinds 2011
Sol y Café uit Peru

Waarom koos Oxfam voor Sol & Café?

  • De streek van Sol & Café, aan de oostkant van de Andes is uitermate geschikt voor de teelt van koffie.
  • In Noord-Peru wordt 70% van alle Peruviaanse koffie geproduceerd, waarvan 30-40% door coöperaties van kleine landbouwproducenten. Sol & Café is een mooi voorbeeld van een coöperatie van kleine koffieproducenten.
  • Reeds vanaf de oprichting zet Sol & Café sterk in op kwaliteit.
  • Sol & Café bezit geen eigen verwerkingsinstallatie, maar laat de koffie exportklaar maken in de fabriek van Norandino, aan de westkant van de Andes (bij de exporthaven). Een mooi voorbeeld van samenwerkende coöperaties.

Succesvolle samenwerking?

  • Sol & Café levert al jaren kwaliteitsvolle koffie, die een stabiel ingrediënt vormen voor onze bioblends.
  • De coöperatie werkte doorheen de jaren sterke systemen uit voor traceerbaarheid en kwaliteitsopvolging, die als voorbeeld dienen voor andere coöperaties.
  • Leden van Sol & Café wonnen reeds meerdere malen kwaliteitsprijzen op de grote koffiewedstrijd “Cup of Excellence Peru”.
  • De kwaliteit van de koffie van Sol & Café spreekt ook anderen aan; sinds enkele jaren importeert Oxfam Fair Trade ook containers koffie voor een Franse partner, wat de volumes voor Sol & Café verhoogd heeft.

Abonneer je hier
op onze nieuwsbrief